A görög Skygreece Airlines légitársaság, mely a tervek szerint május 23-tól indítja el járatait Budapest és Toronto között, egy négyhajtóműves Airbus A340-300-as bérléséről írt alá szerződést.

A Hi Fly egyik Airbus A340-300-as repülőgépe, mely korábban a Norwegian-nál is szolgált a Dreamlinerek átadásának csúszása miatt. (Fotó: Lise-Lene Storås - Norwegian) | © AIRportal.hu

A Hi Fly egyik Airbus A340-300-as repülőgépe, mely korábban a Norwegian-nál is szolgált a Dreamlinerek átadásának csúszása miatt. (Fotó: Lise-Lene Storås – Norwegian)

A ch-aviation információi szerint a SkyGreece a CS-TQM lajstromjelű repülőgép bérléséről állapodott meg a portugál, repülőgépeinek bérbeadására és charter járatokra specializálódott Hi Fly légitársasággal.

A lap információja szerint a négyhajtóműves A340-essel Athén és New York közötti járatokat tervez a görög start-up. A járatok pontos indulási dátumáról, menetrendjéről és, hogy azok – a tervezett torontói járatokhoz hasonlóan – érinthetik-e Budapestet, egyelőre nem közöltek információt.

Elindul-e a Budapest – Torontó járat és ha igen, mikor és milyen repülőgéppel?

Az SX-BPN lajstromjelű Boeing 767-300-as repülőgép április elején érkezett Ferihegyre. (Fotó: AIRportal.hu) | © AIRportal.hu

Az SX-BPN lajstromjelű Boeing 767-300-as repülőgép április elején érkezett Ferihegyre. (Fotó: AIRportal.hu)

Az AIRportal 2015. április elején számolt be arról, hogy Budapestre érkezett a SkyGreece eddigi egyetlen, SX-BPN lajstromjelű Boeing 767-300-as repülőgépe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőgép az Aeroplex-hez érkezett javításra és jelenleg is Ferihegyen van, azonban – a jelek szerint – a gép karbantartása nem kezdődött el, vagy félbemaradt, mert 767-es jelenleg is a repülőtér egy félreeső szegletében parkol.

Arról nincs hivatalos információnk, hogy a repülőgépen milyen munkákat kell elvégezni és, hogy ezeknek a munkáknak mekkora az időigénye, de amennyiben a Boeing 767-es javítása nem fejeződik be a tervezett járat indításig hátra lévő szűk egy hónapban, a légitársaság a járatnyitás elhalasztására, vagy más légitársaságoktól történő repülőgép-bélrésre kényszerülhet.

A SkyGreece márciusban kötött stratégiai partnerséget a bolgár BH Air légitársasággal, mely 3 darab A320-as, egy A319-es és egy darab széles törzsű A330-as repülőgéppel is rendelkezik.

A hírek szerint az Európa – Észak-Amerika közti SkyGreece járatokon a BH Air A330-as gépét is beveti majd a légitársaság, de az sem kizárt, hogy a Hi Fly négyhajtóműves Airbus A340-es repülőgépeit is viszontláthatjuk Ferihegyen a SkyGreece járatán – már amennyiben május 23-án tényleg megnyílik a járat.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!