Az Emirates repülőgépeinek turistaosztályán utazók most még nagyobb személyes teret élvezhetnek a fedélzeten, és akár három üres, szomszédos ülőhelyet is foglalhatnak maguknak.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közlése szerint az extra ülőhely foglalásának lehetőségét minden, visszaigazolt turistaosztályú foglalással rendelkező utasnak felajánlja a légitársaság.

Az üres helyeket a reptéri check-in pultnál, bejelentkezéskor lehet lefoglalni, az árak 55 és 165 USA-dollár (plusz adók) között alakulnak ülőhelyenként.

Az extra ülőhelyeket nem lehet előre lefoglalni, mivel azok a szabad kapacitás függvényében állnak rendelkezésre.

Az Emirates az extra ülőhely lefoglalásának lehetőségét folyamatosan vezeti be a közeljövőben az egyes járatain.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
(Forrás: Emirates)

A szolgáltatás bevezetését azután döntötték el, hogy egyre több turistaosztályon repülő utas – főleg a gyermekes családok, illetve a párok – jelezte igényét a nagyobb privát szférára.

Az újdonság mellett az Emirates jelenleg különféle ülőhelyeket kínál a turistaosztályon utazó ügyfelei számára, hogy utazási igényeik alapján kiválaszthassák a számukra megfelelőt: extra lábtérrel rendelkező ülések, ikerülések vagy a turistaosztály elején található preferált ülőhelyek állnak az utasok rendelkezésére a normál székek mellett.

Ezeket az utazók Emirates Skywards tagsági szintjétől, a viteldíjtól, az indulás idejétől, valamint az egyéb speciális igényektől függően ingyen vagy díjfizetés ellenében igényelhetik. A szolgáltatás a légitársaság honlapján, ügyfélszolgálatán, a repülőtéri bejelentkezéskor, a fedélzeten, illetve az utazási irodákon keresztül is elérhető.

Ezen kívül az Emirates kedvezményeket vezetett be a túlsúlyos poggyászokra is. Az – ülésszektoroktól függően 35-60 százalékig terjedő – kedvezmények igénybevételéhez a foglalást és jegyfizetést legkésőbb 4 órával az indulás előtt teljesíteni kell a társaság weboldalán, az ügyfélszolgálaton keresztül, vagy az Emirates értékesítési irodájában.

(Forrás: Emirates)