Százhuszonöt repülőgéppel többet kénytelen tárolásban tartani a Lufthansa a tervezetthez képest a téli időszakban, a német légitársasági csoport szerint most sem jobb a helyzet, mint a járvány első hullámában.

A dolgozóknak küldött levelében vázolta a Lufthansa-csoport vezetősége, hogy mire lehet számítani a most kezdődött téli menetrendben – írta a Reuters. Helyzetértékelésük szerint a járvány második hulláma újabb utazási korlátozásokkal jár, és bár a nyári forgalom reményt keltő volt, mostanság az emberek ismét alig utazhatnak.

Forrás: Lufthansa

Ennek fényében a Lufthansa és légitársaságai télen a tavalyi kapacitás alig 25 százalékán üzemelnek majd, a csoport azzal számol, hogy az utasforgalom 80 százalékkal marad el az egy évvel korábbihoz képest.

A vállalat ehhez igazítja az aktív gépek számát is, és kénytelen 125 repülőgéppel kevesebbet üzemeltetni, mint azt korábban tervezte.

Carsten Spohr vezérigazgató szerint elkerülhetetlen, hogy csökkentsék a kapacitást, a legtöbb területen az üzemelés “hibernálására” is szükség van.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A csoport adminisztratív dolgozóinak jelentős hányadát részmunkaidőben foglalkoztatják ebben az időszakban, fizetésük bizonyos százalékát kormányzati bértámogatásból fedezi a Lufthansa, amely a múlt héten hozta nyilvánosságra előzetes, harmadik negyedévre vonatkozó pénzügyi jelentését.

Ebben 1,2 milliárd eurós üzemi szintű veszteségről számolt be, az év eddigi részében 4,1 milliárd eurós veszteség keletkezett. A Lufthansa-csoport a szeptember 30-án végződött negyedévet 10 milliárd euró szabad készpénzállománnyal zárta, és jelentések szerint felére sikerült csökkenteni a pénzkiáramlás ütemét a pandémia első hullámakor regisztrált szinthez képest.