A Thomas Cook légitársaság is csatlakozik az easyJet tavaly életre hívott Worldwide kezdeményezéséhez, ezáltal a két társaság járatai között biztosított lesz a csatlakozás egyes repülőtereken.

Az ATW Online beszámolója szerint a Thomas Cook mellett újabb repülőterek is csatlakoztak a kezdeményezéshez: ebben az évben Amszterdam, Berlin-Tegel, Edinburgh, Inverness, Párizs-Charles de Gaulle, és Orly, valamint Velence repülőterein is biztosított lesz a Worldwide programban résztvevő légitársaságok között az átszállás, és a közös jegyértékesítés.

Az easyJet kommentárja szerint mindez azt jelenti, hogy a London-Gatwicken és Milánó-Malpensán már bevezetett szolgáltatással együtt az év végével évente 53 millió easyJet utasnak biztosítják az átszállást és a jegyfoglalás is egy oldalon, az easyJeten keresztül intézhető.

Fotó: AIRportal.hu

A légitársaság itt azonban nem áll meg és további légitársaságokkal tárgyal a csatlakozásról. Johan Lundgren vezérigazgató szerint közel- és távol-keleti légitársaságokkal egy egyeztetések zajlanak, ahogy európai repülőterekkel is tárgyalnak.

 

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Worldwide szolgáltatást az easyJet 2017-ben hozta létre a Norwegian és a WestJet együttműködésével Gatwicken. Azóta Milánóban is bevezették a szolgáltatást, és légitársaságként az Aurigny, a Corsait, a La Compagnie, a Loganair és a Neos csatlakozott. A Worldwide jelenleg minimum 2,5 órás csatlakozást biztosít, és azok az utasok, akik lekésik a járaott automatikusan átfoglalják őket a következő, elérhető jártra.

Hasonló átszállással egy közös jegyértékesítéssel kampányol a Ryanair és az Air Europa is, az ír fapados egyre több európai repülőtéren vezeti be az átszállás biztosítását, de 3 órás minimum csatlakozási idővel. Az Air Europával a napokban terjesztették ki korábban meglévő megállapodásukat, így már 15 európai országból biztosítják Madridban a kapcsolatot az Air Europa hosszútávú járataira.