A Singapore Airlines által visszaadott, majd a Hi Fly bérbeadócéghez került első használt A380-as a napokban a Thomas Cook skandináv részlegénél teljesít járatokat a mediterrán térségbe. Sajtóhírek szerint az óriásgép további bérbevevője a Réunion szigetén működő Air Austral, illetve a Virgin Atlantic és a Norwegian lehet.

Forrás: Hi Fly

Mivel a rodoszi reptéren számítógépes probléma miatt összeomlott a menetrend, a Thomas Cook utazási konszern géphiányba került.

Az aerotelegraph.com összeállítása szerint ezért a cég nyaralójáratait teljesítő saját, skandináv légitársasága kibérli a wet-lease specialista Hi Fly-hoz került, egykori szingapúri Airbus A380-ast.

Az elsőként a használt gépek piacára lépő óriásgép a Singapore Airlines kabinberendezésével, de speciális, a korallzátonyok védelmére szólító festésben látható már egy ideje.

A Thomas Cook Scandinavia számára egy Koppenhága-Larnaca járatpárt, majd egy Oslo-Palma de Mallorca fordulót teljesít a türkiz A380-as szerdán és csütörtökön.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Hi Fly, amely személyzettel, karbantartással, biztosítással együtt szolgáltat, a közlése szerint európai és ázsiai légitársaságokkal is tárgyal az óriás-Airbus bérbeadásáról.

Az aero.de szerint arról érkeznek hírek, hogy az Indiai-óceánban fekvő, Franciaországhoz tartozó Réunion szigetén működő Air Austral (amely megrendelt két A380-ast, de végül felbontotta a szerződését), illetve a Virgin Atlantic (amely nemrég szintén törölte hat A380-asra szóló megrendelését) és a Norwegian is tárgyal a gép kibérléséről.