Alternatív útját választotta az Emirates annak, hogy növelje jelenlétét ez európai kontinensen: az olasz Trenitalia vasúttársasággal kötött codeshare megállapodást.

Az olasz nemzeti vasút és a dubaji légitársaság között megkötött megállapodás értelmében az Emirates oldalán olyan városok is elérhetőek lesznek, amelyek a Trenitalia vonataival elérhetőek abból a négy városból (Róma, Milánó, Velence és Bologna), ahova az Emirates jelenleg repül Olaszországban.

Fotó: AIRportal.hu

Az Arabian Business gazdasági lap szerint az Emirates évente 1,6 millió utast fuvaros az olasz útvonalakon, de az új codeshare megállapodással jelentős növekedésre számítanak. Ezzel ugyanis Sydney-ből szinte bármelyik olasz városba elérhetnek egyetlen jeggyel. A vonatra átszállva ugyanis nem kell másik jegyet kérni, a repülőre kiadott beszállókártyával is igénybe vehetőek a Trenitalia egyes járatai.

Az utazási osztályokat a légi-, illetve a vasúttársaság összehangolja, illetve a vonatra is az Emirates járatai megengedett mennyiségű és méretű poggyász vihető fel, illetve a Trenitalia járatai Emirates járatszám alatt üzemelnek.

Az Emriates napi két járatot közlekedtet Dubaj és négy olasz célállomása között.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.