Riasztották a repülőtéri tűzoltókat szerda reggel a DHL Express járatát teljesítő, szlovén Solinair légitársaság Airbus A300-as repülőgépéhez, mert a személyzet közvetlenül a leszállás után füstjelzést észlelt a repülőgép fedélzetén. A Budapest Airport lapunkhoz eljuttatott tájékoztatása szerint a kényszerhelyzeti egységek nem észleltek tüzet, és személyi sérülés nem történt.

Az S5-ABW lajstromjelű, 31 éves Airbus A300B4-605R(F) repülőgép Lipcséből érkezett Budapestre szerdán reggel fél 7 körül.

A repülőgép biztonságosan leszállt és lefékezett a 13R futópályán, a pilóták ezt követően értesítették a repülőtéri légiforgalmi irányítást arról, hogy füstjelzést észleltek a fedélzeten, ezért a tűzoltók riasztását kérik.

A repülőgép az A2 jelű gurulóúton elhagyta a futópályát, majd a személyzet leállította az A300-as hajtóműveit. A Repülőtéri Hivatásos Tűzoltóparancsnokság egységei ezt követően kezdték meg a gép átvizsgálását az A2 és B1 gurulóutak csatlakozásánál.

A flightradar24.com virtuális radarképe.

A repülőgépet átvizsgálást követően, mintegy háromnegyed órával később vontatták az állóhelyre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Budapest Airport lapunkhoz eljuttatott rövid közleményében megerősítette az értesüléseinket. Mint írták: ma, helyi idő szerint 06:37-kor landolt a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren a QY 5132 járatszámmal, Airbus A300 típussal Lipcse-Budapest útvonalon közlekedő légiáru-szállító járat. A földet érést követően a kapitány azt jelentette, hogy a füstérzékelő berendezés riaszt.

A kényszerhelyzeti egységek a helyszínre vonultak, a vizsgálat során tüzet nem észleltek, személyi sérülés nem történt.