Nemcsak a levegőben, hanem a földön is fejleszt közlekedési megoldásokat az Airbus. A repülőgépgyártó  a Voom névre keresztelt, rendelhető helikopter szolgáltatására építve és a német autógyártóval, az Audival együttműködve már idén nyáron kipróbálja új közlekedési szolgáltatását, amely ajtótól ajtóig szállítja majd az utasokat – közölte lapunkkal a gyártó.

Az együttműködés keretében az Audi prémium földi, míg az Airbus a Voom helikopter szolgáltatással légi közlekedést biztosít, így az utasok az átszállásra való várakozás nélkül, kivételes kényelemben juthatnak el úticéljukhoz.

Az utazók elsőként Sao Pauloban és Mexikóvárosban élvezhetik a prémium szolgáltatást.

Forrás: Airbus

„Az Audival kötött partnerség azért fontos, mert egyszerre felel meg a jelen igényeinek és a jövő kihívásainak a városi közlekedésben. Ez az első mérföldkő jelentőségű projekt az együttműködésünkben, de a terveink szerint a jövőben több, kombinált közlekedési szolgáltatást fogunk ajánlani a világ zsúfolt nagyvárosainak” – mondta Tom Enders, az Airbus vezérigazgatója.

„A világ gyorsan urbanizálódik, emiatt a földi közlekedés egymagában nem tud megfelelni a jövő elvárásainak. A gyakori dugók miatt a városi közlekedési rendszerek már most is a teljesítőképességük határán vannak, ami mind az utasoknak, mind az önkormányzatoknak nagyon sok pénzébe és idejébe kerül. Azzal, hogy az eget harmadik közegként bevonjuk a városi közlekedésbe, forradalmasítani fogjuk az egész életmódunkat – az Airbus pedig örömmel vesz részt a jövő légi közlekedésének formálásában és felépítésében.”

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Airbus már túl van helikopteres közlekedési szolgáltatója, a Voom első sikeres tesztjein Sao Pauloban.

A Voom célja az, hogy elérhetővé és megfizethetővé tegye a helikopteres utazást, ezzel  enyhítve a városi tömegközlekedés túlterheltségén. 2018 márciusa óta a szolgáltatás már Mexikóvárosban is elérhető.

Forrás: Airbus

Emellett az Airbus és az Italdesign a Pop Up-al együttműködve egy teljesen automata üzemmódú, elektromos meghajtású, moduláris rendszert is kifejlesztett, amely olyan utaskabint tartalmaz, amely földi vagy légi modulhoz egyaránt hozzáilleszthető.

Más csapatok teljesen új járművek kifejlesztésén dolgoznak a vállalatnál, mint amilyen a CityAirbus, amely még az idén üzembe áll. Ez egy elektromos meghajtású repülőgép lesz, amely képes a függőleges felemelkedésre és leszállásra (VTOL) és legfeljebb négy utas szállításár lesz alkalmas.

A Vahana hasonló közlekedési rendszer, de nemcsak utasokat-, hanem árut is szállít. Ez 2018 januárjában már megtette az első légi útját. Ezen túl, Szingapúrban az Airbus részt vesz az ország nemzeti egyetemének Skyways projektjében, ahol egy önjáró drónokat alkalmazó légiposta szolgáltatást tesztelnek.

Forrás: Airbus
Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!