Airbus A220-asokkal bővülhet az Air Malta flottája, a nem is olyan régen még anyagi nehézségekkel küzdő cég a rövidebb távolságra lévő célállomásokat kötné össze az Airbus új gépével.

A ch-aviation a Blue Swan Dailynek nyilatkozó Charles Mangion elnök szavait idézte ezzel kapcsolatban. Elmondása szerint az Air Malta új koncepciója az, hogy a mediterrán térség légitársasága legyen, ehhez van szükségük olyan gépekre, amelyek a rövidebb útvonalakat repülik le. Az A220-as szerinte az 1-1,5 órás utakra jó lenne, és ezzel minél gyakoribb összeköttetést tudna biztosítani a kontinentális Európával.

Az üzleti tervet még nem dolgozták ki, így még azt sem döntötték el, hogy a kisebb 100-as, vagy a nagyobb, 300-as típust választja majd a máltai légitársaság.

Fotó: AIRportal.hu

A cég jelenleg egy A319-es és hét A320-as mellett egy A320neót is üzemeltet, valamint megrendelése van további két A320neóra, amelyek közül az első jövőre, a második 2022-ig érkezik meg a flottába.

Az Air Malta 2016-ban vonult ki a magyar piacról a költségcsökkentés miatti átalakításra hivatkozva. A súlyos veszteségeket felhalmozó társasággal kapcsolatban korábban az is felmerült, hogy az Alitalia bevásárolja magát és megszerzi a cég 49 százalékát. A Reuters úgy tudta, a dokumentumokat aláírták, de a részletekben nem sikerült megállapodni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.