Az eredetileg tervezetthez képest mindössze kilenc nappal később, december 22-én veheti át az első A350-900-ast a Qatar Airways. Az Airbus nem árulta el a késedelem pontos okát, csupán annyit tudni, hogy „kisebb technikai problémák” miatt keletkezett a halasztás.

Úgy néz ki, jövő hét hétfőn már biztos átveszi az első A350-900-asát a Qatar Airways. (Fotó: Airbus) | © AIRportal.hu

Úgy néz ki, jövő hét hétfőn már biztos átveszi az első A350-900-asát a Qatar Airways. (Fotó: Airbus)

December 22-én adja át az első A350-900XWB típusú, új generációs utasszállító repülőgépet az Airbus – erősítette meg az európai repülőgépgyár több légiközlekedés szakmai portál számára. A flightglobal.com tudósítása szerint a jövő hét hétfői ceremónián az átadás helyszínéül szolgáló Toulouseban ott lesz Akbar Al Baker, a Qatar Airways vezérigazgatója, Fabrice Brégier, az Airbus, valamint John Rishton, a Rolls-Royce gyár vezetője is.

A Qatar Airways, amely elsőként vesz át A350-est eredetileg december 13-án, szombaton kapta volna meg a számára előkészített első, MSN6 sorozatszámú gépet, de a légitársaság szinte az utolsó előtti pillanatban szerdán határozatlan idejű halasztást jelentett be, amelynek okát egyáltalán nem részletezték.

Ezután december 11-én Didier Evrard, az A350XWB program főnöke egy londoni fórumon csak annyit árult el, kisebb technikai probléma történt, amely néhány újabb ellenőrző tesztet igényel. A vizsgálatok, vagy javítások, amelyeket eszközölni szükséges azonban nem lehetnek túlságosan súlyosak, mivel kilenc nappal az eredetileg tervezett időpont utánra máris kitűzték az átadás új dátumát.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Qatar Airwas, amely összesen 80 darab A350-est rendelt flottája számára jövő januárban készül menetrendszerű forgalomba állítani a típust, amely elsőként Frankfurtba fog közlekedni. Az A350-900-as fedélzetét a katari légitársaság 36 business és 247 economy üléssel rendezteti be.

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!