Az Airbus új generációs repülőgépét, az A350XWB-t választotta szélestörzsű flottája megújításához a Philippine Airlines (PAL). A légitársaság hat darab Airbus A350-900-as repülőgép megrendeléséről és további hat darab vételi opciójáról írt alá szándéknyilatkozatot a Szingapúrban zajló Airshow-n.

A Philippine Airlines A350-900-as repülőgépei háromosztályos székezéssel érkeznek majd és a légitársaság közvetlen járatait teljesítik majd Manilából az USA nyugati partjára és néhány új európai célállomásra is. Az A350-900-as telt házzal 8000 tengeri mérföld lerepülésére képes leszállás nélkül, így közvetlenül lehet majd eljutni Manilából New York-ba.

Az Airbus ezidáig 777 darab A350 XWB repülőgépre rendelkezik kötelező érvényű megrendeléssel, mintegy 41 vásárló részéről.

Grafika: Airbus | © AIRportal.hu

Grafika: Airbus

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Ajánló Kipróbáltuk a Qatar Airways vadonatúj Airbus A350 XWB-jét

Az Airbus és a Qatar Airways meghívásának köszönhetően elsők között próbáltuk ki az új Airbus A350 XWB repülőgépet, melyet az európai repülőgépgyártó december 22-én, a franciaországi Toulouse-ban adott át a Qatar Airways-nek, a típus első üzemeltetőjének. Részletek…

Kövess minket a közösségi médiában, és iratkozz fel napi hírösszefoglalónkra!
Hasznos, érdekes volt amit olvastál? Már egy újság árával támogathatod az AIRportal.hu működését!