Abu-Dzabiban alapít fapados légitársaságot a Wizz Air – jelentette be a helyi állami média a Twitteren, majd később maga a légitársaság a honlapján. Az új leányvállalat a környező országok mellett távolabbi célpontokra is repülhet majd a Wizz tájékoztatása szerint.

A bejegyzés szerint az Abu-Dzabi Fejlesztési Holding (ADDH) előzetes megállapodást írt alá a Wizz Airrel a diszkont légitársaság létrehozásáról.

Az új cég vegyesvállalatként jön létre, amelynek egyik résztvevője lesz a magyar hátterű légitársaság, és az Egyesült Arab Emirátusokban bejegyzett Légi Üzemeltetői Engedély (AOC) alatt repül majd. A cég a tervek szerint 2020 második felében kezdi meg a működést, Airbus A321neo gépek üzemeltetésével.

A társaság közleménye szerint a Wizz Air Kelet-Közép-Európa mellett az indiai szubkontinensre, majd Afrikába is indít járatokat.

Meggyőződésük szerint az egyre növekvő igényt kiszolgáló új fapados cég a régió gazdasági fejlődéséhez is hozzájárul majd.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az elképzelések szerint 2030-ra az emírségekbeli légitársaság 50 gépes flottát fog üzemeltetni, utasforgalma ekkora elérheti a 20 milliót.

Fotó: AIRportal.hu

Abu-Dzabiban egyébként a közelmúltban állapodtak meg egy másik diszkont légitársaság megalapításáról, az Etihad Aviation Group és az Air Arabia együttműködésével. Az új, Abu-Dzabi repterén bázist nyitó diszkont céget vegyesvállalati formában működteti majd a két fél. A légitársaság neve Air Arabia Abu Dhabi lesz, és a low-cost utazás iránt a Közel-Keleten is növekvő keresletre kíván ezzel rárepülni a két alapító.