Budapesten szakította meg útját a brit Thomas Cook Airlines MT110-es számú Glasgow – Antalya járata, mert a fedélzeten verekedés történt.

A G-TCVC lajstromjelű Airbus A321-231-es típusú repülőgép személyzete Arad térségében döntött az út megszakítása mellett és fordult vissza Ferihegy irányába.

A repülőgép este fél tíz előtt néhány perccel biztonságosan leszállt a 31L futópályán, majd a számára kijelölt állóhelyre gurult.

A repülőgép fedélzetén egy 30 év körüli utas tanúsított agresszív magatartást azt követően, hogy dohányzáson kapták a repülőgép egyik mellékhelyiségében. Az esemény során az erőszakos utas sérült meg, őt a leszállást követően az AMS Repülőtéri Sürgősségi Szolgálat munkatársai látták el.

Ilyen esetekben általában az illetékes hatóságok eljárást indítanak a rendbontó utas ellen, aki természetesen nem repülhet tovább a járattal. A cselekmény súlyának függvényében pénzbírsággal, vagy akár komolyabb büntetéssel szembesülhet, illetve az adott légitársaság kitilthatja járatairól az illetőt.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A repülőgépek mellékhelyiségeiben füstérzékelőket szereltek fel, amelyek azonnal jeleznek, ha valaki rágyújt. A leleményes renitens utasok ezek letakarásával próbálják sokszor megelőzni a lebukást. Ez rendkívül veszélyes a repülőgép biztonságára, mert valódi tűz, vagy füst esetén az érzékelők nem, vagy csak később jeleznek a személyzetnek amikor már sokkal nehezebb a tűz megfékezése.