A Lufthansa-csoport ajánlatot ad be a Thomas Cook légitársaságára, a Condorra, amelyet a brit utazásszervező tulajdonos árul – mondta Carsten Spohr, a német cégcsoport vezérigazgatója.

A Reuters szerint Spohr arról nem nyilatkozott, hogy mennyit ajánlottak a cégért, megjegyezte ugyanakkor, valószínűtlennek tűnik, hogy az európai versenyjogi szabályok miatt egyetlen társaság szerezné meg a Thomas Cook összes légicégét.

Ettől függetlenül a Lufthansa igazgatósága úgy döntött, a Condor teljes részére úgy tesznek ajánlatot, hogy meghagyják a lehetőségét a többi cég részbeni, vagy teljes felvásárlására is.

Fotó: AIRportal.hu

A Thomas Cook idén februárban jelentette be, hogy eladja nyereséges légitársaságait, miután profitfigyelmeztetést adtak ki 2018-ban. A Condoron kívül skandináv, brit és spanyol leányvállalatoktól is meg szeretnének válni.

Sajtóértesülések szerint a Lufthansa mellett a Wizz Airben is jelentős részesedéssel bíró amerikai Indigo Partners is érdeklődött a cég iránt, az ajánlattételi határidő május 7-én jár le.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Thomas Cook korábbi közlése szerint stratégiai döntésről van szó, mert a turisztikai konszern a jövőben a saját szállodáira, az utazásszervezésre, a digitalizációra kíván koncentrálni.

Hozzátették: a jövendőbeli befektetővel együttműködést terveznek, hogy a légitársaságok továbbra is a Thomas Cook utasait szállítsák.

Azok után, hogy Carsten Spohr korábban közölte, a csoport aktív szerepet kíván játszani az európai légiközlekedési piac konszolidációjában, nem meglepő, hogy a Condorra is bejelentkeztek. A németek emellett még az Alitaliáért is küzdenek, de Spohr újra világossá tette: csak egy átalakított, karcsúsított olasz légitársaságban érdekeltek.