Több amerikai légitársaság is alternatív megoldásokra kényszerül, mert a fő üzemanyag-vezeték kibertámadás miatti leállítása okán több repülőtéren is kerozinhiány lépett fel az Egyesült Államokban.

A CNBC beszámolója szerint a Houstontól egészen New Jersey-ig futó, finomított kőolajtermékeket szállító vezeték kibertámadást követő kényszerű leállítása a világ egyik legforgalmasabb repülőterén, Atlantában és további hat légikikötőben is problémákat okoz.

A Delta Air Lines tájékoztatása szerint igyekeznek másik beszállítót találni a probléma megoldására, egyelőre nincs nagyobb fennakadás legfőbb bázisán.

Illusztráció. (Forrás: Twitter)

Az atlantai repülőtér szóvivőjének tájékoztatása szerint minden légitársasággal azon dolgoznak, hogy pótolják a kieső kerozint, a raktárakban emiatt egyelőre megfelelő mennyiségű üzemanyag van.

Az American Airlines közleményben tudatta, hogy eddig csak kisebb fennakadások voltak a járatai üzemeltetésében, de az utasok szempontjából kényelmetlen megoldást tudnak csak alkalmazni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Charlotte-ból Honoluluba tartó járatoknak Dallas-Fort Worth-repülőtéren le kell szállniuk, majd az utasok egy másik repülőgéppel folytathatják útjukat.

A szintén Charlotte-ból Londonba tartó gépeknek Bostonban kell megállniuk kerozinért, az intézkedést egyelőre május 14-ig alkalmazzák.

A Southwest Airlines a problémával érintett nashville-i repülőtérre annyi kerozinnal repül, amelyből plusz egy szektort teljesíteni tudnak, így nem kell az észak-karolinai városban üzemanyagot vételezni. Ezen kívül más problémát a fapados társaság nem jelentett.

A United Airlines tájékoztatása szerint nincs fennakadás az üzemelésében.

A vezetéket üzemeltető Colonial Pipeline pénteken közölte, hogy kibertámadás miatt leállította az 5500 mérföldi hosszú vezetéket, amelynek egyes részein azóta újraindulhatott a szállítás, de ezen a héten még lesznek fennakadások.