A vasárnap hajnalban kezdődött 2018-as nyári menetrendben története eddigi legnagyobb járatbővítését hajtotta végre az Air Malta.

Az Air Malta egyik Airbus A320-asa. (Fotó: AIRportal.hu)

Március 25-én hajnalban életbe lépett az idei nyári menetrend, ezzel együtt pedig több légitársaság is jelentősen bővítette járathálózatát. A Brussels Airlineshoz hasonlóan az Air Malta is története legnagyobb bővítését hajtotta végre.

A máltai légitársaság öt új útvonalon kezdte meg menetrend szerinti járatok üzemeltetését, ezzel harmincnégyre növelve rendszeres járatainak számát.

A nyári időszak folyamán később ugyan, de további tíz új útvonalat is megnyit majd a cég, Cataniából elérhetővé válik többek között Cagliari, Comiso, Kijev, Tarbes-Lourdes, Szentpétervár, Velence, Manchester, Frankfurt, Bécs és London Southend reptere is. Utóbbi célállomásra Cataniából, de Caliariból is közlekedik majd a cég 2018-ban.

„Ezzel a menetrenddel az Air Malta nagyban segíti majd a helyi idegenforgalmi ágazatot, és jobb kapcsolatot teremt a sziget és a világ többi része között” – mondta el Paul Sies, a cég kereskedelmi igazgatója.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Dr. Mangion, a cég elnöke hozzátette, ambiciózus terveik vannak az idei évre, harmadával több járatot teljesítenek majd mint 2017-ben, és el kívánják érni a 2,3 millió feletti utasszámot. Utóbbi 43%-os növekedést jelentene a tavalyi évhez képest.

Az állandó jelleggel kiszolgált útvonalak mellett a máltai cég utazási irodákkal együttműködve sok charter járatot is üzemeltet, a népszerű nyaralócélpont Korfu és Dubrovnik mellett Ljubljanába, Bukarest-Otopenibe és Varsóba.

A megnövekedett kapacitásigényének kielégítése érdekében, kilenc gépes flottáját kiegészítendő egy darab Airbus A320neo-t lízingel majd a légitársaság, amelyet az elkövetkezendő hónapokban állítanak forgalomba.