Jordániába indít járatot a 2018-as téli menetrendi időszakban a Ryanair Ferihegyről, a gépek hetente kétszer közlekednek majd a magyar és a jordán főváros között.

A légitársaság lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a járat egész évben közlekedik majd, tehát nem szezonális. Hasonlóképp indulnak járatok Ammán és többek között Milánó, Prága, Bukarest, Varsó, Vilnius, valamint Brüsszel között is.

A légitársaság pontos menetrendet egyelőre nem közölt, annyit tudni, hogy a járatok október végétől hetente kétszer közlekednek majd a két város között, a repülési idő 3,5-4 óra körül alakul. A foglalást még ebben a hónapban elindítja a Ryanair.

A Budapest Airport felmérése szerint a két város között éves szinten 27 ezer potenciális utasra lehet számítani.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ez lesz a Ryanair 34. célállomása Budapestről, de az átszállások biztosításával összesen 47 ország 119 városát teszik elérhetővé a magyar fővárosból.

Az ír fapados a jordániai megjelenése részeként szezonális, a téli menetrendi időszakban március végéig közlekedő járatokat indít a Vörös-tenger partján lévő Akaba repterére is, Kölnből, Rómából, Szófiából és Athénból.

Ammán és Budapest között legutóbb egyébként a Malév repült, szintén heti két járatot teljesített az egykori nemzeti légitársaság.