Egy német nyelvű Facebook-oldalon, majd egy blogon jelent meg a hétvégén, hogy Németország nemzeti légitársasága megújíthatja arculatát.

A Lufthansa jelenlegi, szolid arculata egy A320-on (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – Airportal.hu)

A találgatás alapját az képezi, hogy a társaság D-ABYA lajstromjelű Boeing 747-8 Intercontinental repülőgépe 2018. január 12-én átrepült (“ferry flight” – utasok és egyéb rakomány nélküli repülés) frankfurti bázisáról Róma Fiumicio repterére, vélhetően egy repülőgép festési tevékenységet folytató céghez.

A Flightradar24.com internetes repülőgépkövető oldal adatai szerint LH9922 járatszámmal közlekedő gép valóban lerepülte az utat. Amennyiben a virtuális radaradatok pontosak, a gép a festőhangárok elé gurult leszállást követően.

Az új arculatról szóló híreket érdemes pletykaként kezelni: nem lehet tudni, a repülőgépet – mely a Lufthansa első, 2012 áprilisában forgalomba állított Boeing 747-8-asa – csak újrafestik, vagy egyedi promóciós festést kap, vagy tényleg ez lesz az első új festésű repülőgépe a cégnek.

Sokak szerint időszerű lenne a design felfrissítése, ugyanis Lufthansa jelenlegi arculatát 1988-ban vezették be, és az azóta sem változott.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Tavaly október óta egyre több találgatás és pletyka lát napvilágot az arculat megújításáról, viszont – természetesen – semmilyen hivatalos információ, vagy megerősítés nincs erre vonatkozóan.

Eközben a Frankfurtflyer.de blog írása szerint szinte biztosra vehető, hogy a gépek hamarosan új küllemet kapnak, az új arculatot pedig februárban mutatja majd be a légitársaság. Az oldal cikkében több amatőr rajz is megjelent az elképzelhető új arculatról.

A Lufthansa egyelőre nem kommentálta az értesüléseket és a mértékadó német légiközlekedéssel foglalkozó oldalak sem tettek említést arculati megújulásról, vagy annak előbb említett jövő hónapban való bemutatásáról.
Így a közösségi médiában terjedő ezzel kapcsolatos híreket és főleg festési terveket érdemes találgatás szintjén kezelni.

Egy lehetséges arculat, amit még 2013-ban készített egy tervezőiroda az Aerotelegraph lap kérésére, de lelkes rajongók több dizájnt is feltöltöttek a fikciós festéseket gyűjtő oldalakra. (Forrás: Cardatabase.net)

Különleges festések a Lufthansánál

Forrás: Lufthansa

2014-ben a Brazíliában rendezett futball világbajnokság alkalmából festették “Fanhansa” feliratot egy Boeing 737-300, 747-8i és Airbus A321 típusú gépeik oldalára. Ezek közül már csak a 747-esre festett felirat látható.

2015-ben került különleges festés a légitársaság egy másik Jumbojet-ére, akkor a cég fennállásának hatvanadik évfordulója alkalmából kapott retro festést a D-ABYT lajstromú Boeing 747-8i. Az ünnepség elmaradt a Germanwings-katasztrófa miatt, a gép csendben állt forgalomba.

Tavaly év végén pedig a légitársaság Skytrax általi ötcsillagos minősítést szerezte meg a cég, ez alkalomból került “5 Starhansa *****” felirat szintén egy Jumbojet, és egy Airbus A320-as gép oldalára. oldalára.

Forrás: Lufthansa