A Budapestre is rendszeres cargo-járatokat teljesítő Aerotranscargo 300 millió USA-dollár értékű finanszírozásról kötött megállapodást, az összeg jelentős részét a flotta fiatalítására és bővítésére használná.

Az emírségekbeli, sardzsai székhelyű, de moldáv bejegyzésű Aerotranscargo légitársaság az Oppenheimer & Co. Inc. és az Emirates NBD Capital befektetési bankokkal kötött megállapodást 300 USA-dollár értékű, biztosíték nélküli kötvények értékesítésére.

A légitársaság a befolyó források jelentős részét szélestörzsű áruszállító repülőgépek, köztük Boeing 777-esek és 747-esek beszerzésére, illetve áruszállítóvá alakítására használná fel a Reuters tudósítása szerint.

A légitársaság közlése alapján a tervek között szerepel, hogy évente két-három használt Boeing 777-es csatlakozna a flottához 2023-2026 között.

Emellett az összegből az összes olyan hajtóművet is megvásárolná, amelyet jelenleg lízingel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Az Aerotranscargo jelenleg hét Boeing 747-400-as áruszállítót üzemeltet, valamint egy, az észt Airesttől bérelt Saab 340-es repül még a cégnek, a flotta átlagéletkora 29 év felett van.

Emellett a cég tulajdonosi köréhez tartozó, az Egyesült Királyságban tanúsítás alatt álló, One Air nevű légitársasághoz került át az egykori ER-BBB lajstromjelű 747-400(BDSF), amely G-UNET azonosító alatt áll majd forgalomba – írta meg a Ch-Aviation.

Az Aerotranscargo 2022 első félévében 291,8 millió USA-dollár bevétel mellett 87,4 milliós nettó nyereséget ért el. A profit 29,9 százalékkal nőtt 2021 azonos időszakához képest, miközben a cég bevételei 57,6 százalékkal emelkedtek.

Az elsősorban Kínából Európába irányuló e-kereskedelmi küldemények szállítására szakosodott légitársaság gépei rendszeres látogatók a budapesti repülőtéren működő Cargo City légiáru-kezelő bázison is.

Fotó: AIRportal.hu