Átadta a 10 000. gyártási számú, A320-as családba tartozó repülőgépét az Airbus, e példány a libanoni Middle East Airlines flottájába került, csakúgy, mint annak idején az ötezredik elkészült A320-as.

A T7-ME3 lajstromú gép egy Pratt & Whittney PW1100-as hajtóművel szerelt A321neo, amelyet a megrendelő 28 üzleti és 132 turista osztályú üléssel kért. A légitársaság hagyományos festése mellett a törzsön helyet kapott egy “MSN10000 A320Family” felirat is, utalva ezzel a repülőgép gyártási számára.

Fontos hangsúlyozni, hogy a gyártási szám nem azt jelenti, hogy ez lenne a tízezredik átadott gép.

Ez a harmadik A321neo, amely a Middle East Airlines flottájába kerül, és további hatra van megrendelése, a gép hazarepülésével 18-ra nő a társaság flottájának mérete.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mohamed el-Hout, a légitársaság elnöke a toulouse-i ünnepélyes átadáson azt hangsúlyozta: a különleges példány a légitársaság alapításának 75. évfordulóján érkezik meg, és emlékeztetett, hogy első A320-asukat 2003-ban vették át, valamint 2012-ben hozzájuk került az ötezredik legyártott A320-as családba tartozó repülőgép is.

Ez a példány most is szolgálatban van, és OD-MRL lajstrommal repül, de az ötezredik példányra emlékeztető, átadásakor feltett matrica már nincs rajta.

Christian Scherer, az Airbus kereskedelmi vezetője azt emelte ki, hogy a tízezredik gyári számú példány átadása szemlélteti a legjobban az A320-as típuscsalád sikerét.

Az Airbus 23 évvel a gyártás megindulása után készítette el az ötezredik példányt, a következő ötezer elkészítése már “csak” 8 évbe telt.