Évi 40-ről 58 millió utas fogadására bővült a Hamad Nemzetközi Repülőtér kapacitása, a fejlesztés a szolgáltatási minőséget és az utazási élményt is új szintre emeli.

A most átadott központi csarnok fő látványossága a 6000 négyzetméteres Orchard nevű fedett trópusi kert, ahol a világ minden tájáról származó több mint 300 fa és 25 000 növény kápráztatja el az utasokat, egy 575 négyzetméteres vízi látványosság mellett.

A csarnokban több üzlet és vendéglátó egység is helyet kapott, átadták a második repülőtéri szállodát, az Oryx Garden Hotelt, valamint exkluzív várókat is.

Fejlesztették a repülőtér gurulóút-hálózatát, valamint új állóhelyeket, üzemanyag-ellátó és a légiáru-forgalmat kiszolgáló létesítményeket, és egy virtuális légiforgalmi irányító tornyot is átadtak.

Forrás: Hamad International Airport (HIA)

A fejlesztés célja a kapacitás bővítése mellett az utazási élmény és a szolgáltatási minőség emelése volt, hogy a kelet és nyugat közötti átszálló forgalmat lebonyolító repülőteret önmagában is izgalmas és élménydús úti célként éljék meg az utasok.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A következő bővítési fázis 2023 elején kezdődik, ennek célja a kapacitás évi 75 millió utasra növelése, a meglévő utasmólókon számos új utashíddal rendelkező beszállókapu átadásával, valamint egy új mólóval, amelyben egy már elkészült alagútban vonat szállítja majd az utasokat a beszállókapukhoz.