Az amerikai gyártó átalakítási programjában utasszállítóból cargo géppé konvertált Boeing 767-300BCF repülőgépekkel bővíti és modernizálja flottáját a DHL Express – közölte lapunkkal a vállalat.

A megrendelt négy darab Boeing 767-300BCF repülőgépet az amerikai gyártó alakítja át utasszállítóból áruszállításra alkalmassá, annak érdekében, hogy azok megfeleljenek a DHL Express és az egyre növekvő globális expressz-szolgáltatás iránti igényeknek.

A közlemény szerint a Boeing 767-es áruszállító típuscsalád a világ leghatékonyabb közepes méretű, széles törzsű, kéthajtóműves repülőgépei közé tartozik, a legalacsonyabb működési költségekkel, a legjobb hasznos teher/tömeg aránnyal büszkélkedhet kategóriájában. Ez lehetővé teszi az üzemeltetők számára, hogy új alternatívákat kínáljanak ügyfeleiknek a távolsági és regionális szállítás piacán.

Illusztráció. (Forrás: DHL Express)

„Globális flottánkban már sok éve használunk 767-300F modelleket szerte a világon, és nagyon vártuk a folytatást, hogy az átalakított 767-300-as gépek is szolgálatba álljanak. Ez a típus bizonyítottan sokoldalú, nagyon sokat jelent számunkra a hatékonyság növelése, miközben egyidejűleg csökkenteni tudjuk környezeti lábnyomunkat. Ezzel is közelebb kerülünk 2025-ös stratégiánkban kitűzött céljainkhoz, hogy a lehető legjobb minőségű szolgáltatást biztosítsuk ügyfeleink számára” – mondta Geoff Kehr, a DHL Express globális légi flottájáért felelős alelnöke.

A DHL Express több mint 260 dedikált repülőgépet üzemeltet 17 partner légitársasággal, több, mint napi 3000 útvonallal, 220 országban és területen szolgáltat. A Boeing eddig 51 megrendelést és kötelezettségvállalást kapott az átalakított 767-300 repülőgépekre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.