Új útvonalat indít Budapestről Athénba a Wizz Air. A legújabb WIZZ-járat március 25-től közlekedik kezdetben hetente négy indulással, majd szeptembertől naponta.

Fotó: AIRportal.hu

Athén Görögország fővárosa, egyben legnagyobb városa.

A nyugati civilizáció bölcsőjeként és Európa egyik legnagyobb történelmi jelentőségű városaként Athén páratlanul gazdag kulturális örökséggel büszkélkedhet, egyúttal igazi lüktető nagyvárosként modern pezsgésével is egész évben lenyűgözi a látogatókat.

A Wizz Air legújabb bejelentése 12 idén elindított budapesti útvonalat követ.

2017-ben további három járat indul Budapestről, Agadirral, Frankfurttal és Berlinnel kapcsolva össze a fővárost. Stavanger és Basel pedig 2018 tavaszától válik elérhetővé Budapestről. Athénnel együtt a Wizz Air budapesti hálózata már 68 alacsony viteldíjas járatot számlál, ezáltal a budapesti kínálat a legváltozatosabb WIZZ egész hálózatában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Magyarország hazai légitársaságaként a Wizz Air két magyar bázisról, Budapestről és Debrecenből üzemeltet járatokat összesen 12 repülőgéppel, melyekhez két újabb budapesti gép csatlakozik 2018-ban, 5,5 millióra növelve az ülőhelykapacitást a magyarországi útvonalakon. 2017 első kilenc hónapjában a Wizz Air több mint 3,3 millió utast szállított magyarországi útvonalain, ami 16%-kal több, mint az előző év hasonló időszakának forgalma.

A WIZZ hazai hálózata már 75 útvonalat kínál két magyarországi repülőtérről.

Útvonal Napok Indulás Induló viteldíj
Budapest – Athén hétfő, szerda, péntek, vasárnap
(2018. szeptember 17-ig)
naponta
(2018. szeptember 17-től)
2018. március 25. 5 990 forint

„A WIZZ budapesti hálózatának idei masszív növekedése újabb mérföldkőhöz érkezett a várva várt Budapest-Athén járatunk bejelentésével. Örömmel jelentjük be, hogy immár Athén is közvetlenül elérhető Budapestről alacsony viteldíjainkon. Biztosak vagyunk benne, hogy az utazók lelkesen indulnak majd felfedezőútra Európa történelmi fővárosába, amely páratlan kulturális élményt nyújt az oda látogatóknak. A jegyek már 5,990 forinttól foglalhatók a wizzair.com oldalon, és barátságos személyzetünk mindig mosolyogva várja utasainkat új repülőgépeink fedélzetén!” – mondta el Vásárhelyi Gábor, a Wizz Air vállalati kommunikációs menedzsere.