Az új berlini repülőtéren való átszállás megkönnyítése érdekében együttműködik az Easyjet és a Deutsche Bahn, az utasok számára biztosítják egyes vonatok és járatok közötti csatlakozást.

Az Aero.de a DPA német hírügynökség jelentése alapján azt írta, a többek közt Drezdából, Lipcséből, Erfurtból vonattal a főváros új repterére érkezők számára válnak elérhetővé az Easyjet járatai.

A légitársaság honlapján történő foglalás során csomagban vásárolható meg a vonat- és repülőjegy, biztosítással, amely a vonat késése esetén használható, ha az utas lemarad a légijáratról.

Forrás: Easyjet

Ezzel a megoldással ugyan a két jegy összességében nem mindig lesz olcsóbb, viszont egyetlen felületen keresztül intézhető a foglalás, és a csatlakozás is biztosított.

Az első időszakban szászországi, türingiai és brandenburgi nagyvárosok érhetők el a Worldwide by Easyjet programban, később 25 város, köztük Rostock, Hamburg, Wolfsburg, Magdeburg és Cottbus is csatlakozik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A diszkont cég jelenleg az új Berlin-Brandenburg légikikötő legnagyobb használója, 18 repülőgépet állomásoztat a Willy Brandt-repülőtéren.