Átadta az európai gyártó a Scandinavian Airlines első új generációs hajtóművekkel felszerelt Airbus A320neo repülőgépét. A skandináv légitársaság 30 darabot rendelt a korábbi modelleknél gazdaságosabb és környezetkímélőbb keskenytörzsű típusból.

A légitársaság flottamodernizációs programja keretében rendelte meg még korábban az A320neo repülőgépeket, melyektől azt várják, hogy üzemanyagtakarékosabban, halkabban és kisebb károsanyag kibocsátással repülnek majd.

A SAS flottájában jelenleg 25 darab A320 családba tartozó repülőgép, 8 A330-as és 8 A340-es teljesít szolgálatot.

A SAS A320neo repülőgépei egyosztályos székezéssel 174 utas szállítására lesznek képesek.

A légitársaság a CFM International LEAP-1A hajtóművét választotta az A320neo repülőgépeihez.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Fotó: Airbus | © AIRportal.hu

Fotó: Airbus


Az európai repülőgépgyártó az A320 család különféle változataira eddig 12 750 példányra szerzett megrendelést, melyből eddig több, mint 7 200 darabot adott már át szerte a világban, több mint 300 üzemeltető részére. Az A320neo család repülőgépei a korábbi változatokhoz képest több, mint 15%-kal alacsonyabb üzemanyag fogyasztást ígérnek, 2020 után pedig már 20%-kal fognak kevesebbet fogyasztani az új generációs változatok.

Amint arról korábban beszámoltunk, a hajtóműgyártók és kutató cégek pedig már most a hajtóművek fogyasztásának még további csökkentése érdekében dolgoznak.