A Luftwaffe interkontinentális utak megtételére is képes Airbus A321LR repülőgépét a Lufthansa Technik szerelte fel a szükséges rendszerekkel és speciális fedélzeti berendezéssel.

Hamarosan megkapja a hadrendbe állításhoz szükséges tanúsításokat a német légierő 15+10 oldalszámú Airbus A321LR repülőgépe, amelyhez később a második példány is csatlakozik.

Az eredetileg polgári használatra szánt típust a Lufthansa Technik szerelte fel például a Luftwaffe előírása szerinti speciális kommunikációs rendszerekkel, emellett a fedélzetét is a meghatározott célfeladatoknak megfelelően alakították ki.

Az állami és katonai vezetők számára katonai business osztály is rendelkezésre áll a fedélzeten, de kényelmes bőrüléseken utazhatnak a katonák vagy a kormányzati delegációk tagjai is. A gépen egészségügyi mentőmissziókra (Medical Evacuation – Medevac), azaz sérültek szállítására és akár intenzív ellátására is alkalmas részt is kialakítanak.

Az A321LR gépek részben a kiöregedett A310-esek helyét veszik át a flottában, de az új gépek nem rendelkeznek nagy raktérajtóval, így teherszállításra csak korlátozottan használhatók. A német légierő a korábbi közlés szerint a Lufthansa járvány miatt lemondott gyártási slotjaiból szerzett meg kettőt kedvező feltételekkel.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.