Megérkezett a Royal Air Maroc (RAM) flottájába az első Boeing 787-9 típusú, új generációs szélestörzsű repülőgép, amelyen különleges festésminta látható.

Marokkó nemzeti légitársasága december 11-én vette át első hosszabb törzsű, a 787-8-asnál nagyobb befogadóképességű Dreamlinerét.

A cég ezzel az amerikai gyártó kompozit anyagok felhasználásával készült típuscsaládjának második tagját is üzemeltetni fogja. Hiszen 2015-ben a Földközi-tenger térségében elsőként már forgalomba állították a 8-as alapváltozatot.

A 787-es bevezetésével lehetővé vált a cég számára Észak-Afrika közvetlen összekötése az Egyesült Államokkal.

Az USA fővárosába, Washington DC-be már üzemel a menetrend szerinti járat, és hamarosan a floridai Miami is elérhető lesz a Royal Air Maroc hálózatában.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Forrás: Boeing

A kisebb testvéréhez képest még nagyobb hatótávolsággal rendelkező, a marokkói légitársaság székezésében 302 utast befogadó 9-es Dreamliner pedig további lehetőségeket kínál a légitársaságnak.

A típusváltozattal új kabinberendezés is debütál a marokkói cégnél, első körben Párizs, New York JFK és São Paulo irányába közlekedő járatokon áll menetrend szerinti forgalomba.

Később a légitársaság hosszútávú járathálózatának további kiterjesztésére is sor kerülhet. Emellett a tervek szerint még év vége előtt megérkezik Casablancába a légitársaság első új generációs, Boeing 737 MAX típusú gépe is, amellyel megkezdődik a közepes hatótávolságú géppark modernizációja is.

Videó a Royal Air Maroc kortárs marokkói kultúra előtt tisztelgő festéséről