Átvette első, nagyobb befogadóképességű Embraer E195 regionális gépét a Ukraine International Airlines, a típussal a tavaly kivont 737 Classic gépeit váltja a légitársaság.

Az UR-EMG lajstromjelű regionális utasszállítót az ukrán légitársaság a meglévő, valamivel rövidebb törzsű és kisebb befogadóképességű E190-eseihez hasonlóan rövid- és középtávú útvonalain állítja forgalomba.

Illusztráció, az UIA egyik E190-ese (Forrás: Wikimedia Commons)

Az E195 típusváltozat kisebb testvérénél két és fél méterrel hosszabb, ennek köszönhetően 100 helyett akár 116 utast is szállíthat.

A gyári alapkonfiguráció szerint ez a kapacitás egyosztályos székezésben érhető el, az UIA sűrűbb székezésének köszönhetően azonban üzleti osztályt is ki tudtak alakítani a típuson.

Az új gép átvétele egyben a légitársaság flottamodernizálási programjának kezdetét is jelenti, amelyben a szolgáltatás színvonalának emelése mellett a belföldi és rövidtávú útvonalak gazdaságossági mutatóinak javulását is várja a cég vezetése.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ennek részeként 2018 végén a Ukraine International Airlines megvált utolsó, már korosnak számító Boeing 737 Classic gépeitől, ezek helyére érkeznek a brazil gyártású Embraerek.

Az Embraerek forgalomba állítását az indokolja, hogy a nemzetközi célállomásokkal ellentétben Ukrajnában nem minden reptéren oldható meg, hogy a valamivel nagyobb 737-800-asokkal helyettesítsék a kivont 737 Classic változatokat.

Idén várhatóan még egy E195-ös érkezik Kijevbe, emellett a tervek szerint legalább három, új generációs 737 MAX 8-assal is bővül a cég flottája.