A Lufthansa utasai 23 órával indulás előtt automatikusan megkapják okostelefonjukra beszállókártyájukat – anélkül, hogy bármit kellene tenniük az utasfelvételhez.

A Lufthansa utasai a jövőben stresszmentesebben indulhatnak útnak. Mától automatikusan zajlik az utasfelvétel minden Németországon belüli illetve európai úti célú járatra.

Az indulás előtt legfeljebb 24 órával foglalt járatok esetében az utasok automatikusan megkapják a beszállókártyát 23 órával indulás előtt – manuális utasfelvétel nélkül.

Forrás: Lufthansa

Ez időt takarít meg, és egyszerűsíti az utazási előkészületeket. Az új szolgáltatás igénybevételéhez a Lufthansa utasainak mindössze személyes adataikat kell megadniuk Miles & More fiókjukban vagy Lufthansa iD profiljukon.

Máshova szeretne ülni, vagy törölné az utasfelvételt? Szívesen aktiválná elektronikus poggyászcímkéjét otthonról, vagy elektronikus újságokat töltene le? A már megszokott szolgáltatások az automatikus utasfelvétellel együtt is elérhetők.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A szolgáltatás a schengeni övezeten belüli járatokra, valamint a Lufthansa Express Rail and Bus vonataira és autóbuszaira is érvényes. A schengeni övezet határait átlépő járatoknál az automatikus utasfelvétel nem vehető igénybe. Ebben az esetben az utasoknak manuálisan kell intézniük a folyamatot.

Ha valaki nem kíván élni a szolgáltatással, bármikor inaktiválhatja a lehetőséget utasprofiljában.

Azok, akik nem rendelkeznek Lufthansa azonosítóval vagy Miles & More profillal, a foglalás megerősítésekor kapott hivatkozáson keresztül regisztrálhatnak az automatikus utasfelvételre. A szolgáltatás ebben az esetben csak az adott járatra lesz érvényes.

Az International Air Transport Association (IATA) tavaly „Fast Travel Platinum Award” díjjal jutalmazta a Lufthansa önkiszolgáló megoldásait. Az IATA ezt a díjat azoknak a légitársaságoknak ítéli oda, amelyek legalább 80%-os arányban biztosítják utasaiknak az önkiszolgálás lehetőségét az utasfelvétel, a beszállás és a poggyászkiadás területén.

A Lufthansa iD

A Lufthansa iD a személyre szabott utazási élmény záloga. A gyors és egyszerű regisztrációs folyamatot követően az utasok laptopról, táblagépről vagy okostelefonról, e-mail címükkel jelentkezhetnek be a rendszerbe. Ezután elmenthetik személyes adataikat, szokásaikat és preferenciáikat (pl. ülés, ellátás, preferált repülőtér) a profiljukba.

A mentett adatokat később bármikor megváltoztathatják. Ez felgyorsítja a foglalási folyamatot, mivel a későbbiekben a rendszer automatikusan felhasználja a tárolt információkat (pl. név, elérhetőség, fizetési adatok) a járatfoglalási űrlap kitöltéséhez.