A Menzies igazgatósága hosszú huzavona után elfogadta az Agility logisztikai óriáscég kuvaiti leányvállalata, a National Aviation Services (NAS) felvásárlási ajánlatát.

A NAS a közelmúltban több ajánlatot is tett a Menzies felvásárlására, amelyet korábban a cég értékét alábecsülő, kéretlen ajánlatnak minősített a földi kiszolgáló cég vezetése.

A Menzies sorra visszautasította a NAS részvényenként 460, 510 és 605 pennys, készpénzes felvásárlási ajánlatait, de a kuvaiti központú cég legutóbbi, végleges, 608 penny értékű ajánlatát már elfogadták. 

A NAS ezt követően megkezdi a cég átvilágítását, valamint a felek tárgyalnak a szerződés további részleteiről.

Forrás: Menzies Aviation

Ha minden téren sikerül megállapodni, valamint a Menzies részvényesei és az illetékes hatóságok is jóváhagyják a felvásárlást, a tranzakció értéke 550 millió brit font lehet.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Ha időközben egy harmadik fél kötelező érvényű felvásárlási ajánlatot tesz, a NAS fenntartja a jogot az ajánlata emelésére.

A Menzies világszerte hat kontinensen, 37 országban, több mint 200 repülőtéren működő földi kiszolgáló cég 25 ezer dolgozóval, magyar leányvállalata a budapesti repülőtéren is jelentős szereplőnek számít az utas- és a légiáru-szállítás területén is.