Egyes szakszervezeti vezetők a napokban, névtelenül tett kiszivárogtatásaival összhangban Benjamin Smith, az Air Canada üzemeltetési vezérhelyettesét tette meg vezérigazgatónak az Air France-KLM.

Forrás: Air France-KLM

A légitársaság igazgatósága a szakszervezetek heves tiltakozása ellenére nevezte ki a szakembert, a három hónapja a cégcsoport francia tagjánál eldurvult munkaügyi konfliktus miatt távozó Jean-Marc Janaillac helyére.

Smith első és legfontosabb feladata vezérigazgatóként az lesz, hogy új stratégiai irányvonalakat határozzon meg, új vezetési technikákkal és struktúrával újra életet leheljen a csoportba, különösképpen az elmúlt időszak munkaügyi konfliktusai során megtépázott, és a versenytársak által erős nyomás alatt tartott Air France légitársaságba.

A szakember augusztus 31-ig dolgozik az Air Canadánál, majd szeptember végén foglalja el posztját – a korábbi cégénél kétszer nagyobb vállalat, a harmadik legnagyobb európai légitársaság – az Air France-KLM élén.

Ben Smith lesz az első nem francia állampolgárságú vezérigazgató az Air France-nál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Smith kemény kezű vezető hírében áll, 2002 óta volt az Air Canada elnöke és üzemeltetési vezérhelyettese. A cég átstrukturálása, gyors expanziója, valamint a Rouge low-cost leányvállalat megalapítása fűződik a nevéhez.

A szakember már az első heteiben bizonyíthat, hiszem az Air France pilótáit tömörítő szakszervezetek már korábban jelezték, hogy szeptemberben újabb sztrájkokkal kívánják rábírni a munkáltatót a béremelésre és munkaügyi követeléseik teljesítésére. A február és június közötti, összesen 15 napos sztrájksorozat már eddig is 355 millió eurójába került a cégcsoportnak.

Fotó: AIRportal.hu