Légihidat épített ki az Airbus Kína és több európai ország között, ezzel a gyártó saját repülőgépei is kiveszik a részüket a koronavírus-járvány elleni küzdelemből. 

Első körben egy A330-800neo tesztpéldány repült el Kínába, ahonnan közel 2 millió maszkot hozott az egészségügyi szervezetek számára. A Tiencsinből Toulouse-ba érkezett szállítmány Franciaországba és Spanyolországba került.

A spanyoloknak szánt részt a gyártó 56-os gyártási számú A400M repülőgépe vitte Madridba. A közel egy órás utat az Airbus gyári személyzete repülte a getafei légibázisig.

Az Airbus legutóbbi ilyen járatát pedig az egyik A330-ason alapuló többcélú katonai szállítógép hajtotta végre a gyártó spanyol és kínai telephelye között.

Az A330 MRTT március 26-án este indult el Getaféből, majd másfél nappal később, 28-án hajnalban érkezett vissza Tiencsinből. Az Európába hozott több mint 4 millió maszk a francia, német, spanyol és angol egészségügyi hálózat megsegítésére jött.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Mindezeken kívül a gyártó eddig is sok eszközzel támogatta a különböző kórházakat és civil szervezeteket a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. Az Airbus a tervek szerint további járatokat is indít a nemzeti hatóságok közreműködésével.