Április 1-től Florian Guillermet veszi át az uniós légügyi hatóság, az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség főigazgatói posztját.

A szakember a 7000 főt foglalkoztató francia léginavigációs szolgáltató (DSNA – Direction des Services de la Navigation Aérienne) igazgatói posztját töltötte be 2021 júniusa óta, és 26 éve tölt be felső vezetői pozíciókat a légiközlekedés területén Franciaországban és az Európai Unióban. Guillermet 2023 decemberében az EASA igazgatótanácsának tagja lett.

A szakember Luc Tytgatot váltja, aki az elmúlt hét hónapban megbízottként vezette az európai légügyi hatóságot, miután az előző főigazgató, Patrick Ky tízéves mandátuma lejárt.

Tytgat augusztusig segíti a feladatátadást az ügynökségnél.

Florian Guillermet, az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) főigazgatója. (Forrás: EASA)

Az EASA közleménye szerint Guillermet célja, hogy az uniós hatóság működését új szintre emelje, és a digitális korszaknak megfelelő modern szervezetté formálja, a polgári repülésbiztonság és a környezetvédelem legmagasabb követelményeinek való megfelelés fenntartása mellett. Vezetése alatt az ügynökség alapvető szabályozói szerepét fenntartva erős kapcsolat fenntartására fog törekedni az érdekelt felekkel Európában és világszerte.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.