Az Emirates SkyCargo Boeing 777 áruszállító géppel teljesített nyolc járaton fuvaroz 247 versenylovat Belgiumból Tokióba, 131 darab, az állatok igényeire kialakított speciális rekeszben, 59 szakképzett lovász segítségével – közölte lapunkkal a légitársaság.

Az Emirates SkyCargo, az Emirates áruszállító részlege nyolc charterjáratot indít, hogy 247 versenylovat szállítson Liege-ből (Belgium) Tokióba. Az első gép 36 versenylóval már megérkezett a hanedai repülőtérre.

A járatokon a lovakat biztonságosan, egyedileg kialakított rekeszekben helyezik el a gépek fedélzetén.

Forrás: Emirates SkyCargo

A nyolc járaton ezenfelül 59 szakképzett lovász is a versenylovakkal utazik, hogy biztosítsák az állatok ellátását és gondozását, az utat egy rövid dubaji megállóval szakítják meg. Az Emirates 20 tonna ételt és italt szállít a lovak számára a 100 tonna egyedi felszerelés mellett.

Az Emirates több évtizedes és hat kontinensre kiterjedő tapasztalattal rendelkezik a versenylovak szállításában. Emellett a légitársaság számos elismert, nemzetközi lovas bajnokság névadó szponzora, illetve a Godolphin, a világ vezető lovas versenycsapatának támogatója is.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az Emirates SkyCargo eleget tesz a nemzeti és nemzetközi hatóságok élő állat szállítására vonatkozó előírásainak, beleértve az IATA Live Animals Regulation (LAR) előírásait is.

Forrás: Emirates SkyCargo