Célegyenesben van a néhai Air Berlin osztrák leánycége, a Niki eladása: a felszámolóbiztos közölte, hogy egy ajánlattevővel folytatódnak a tárgyalások, a sajtóhírek szerint ez a British Airways-t és az Iberiát is tulajdonló IAG-holding.

A beadott jelentkezések közül négy ajánlattevővel tárgyalt eddig az egykori Air Berlin osztrák leánycége, a Niki légitársaság felszámolóbiztosa, csütörtökön azonban Lucas Flöther közölte, hogy mostantól egyikükkel folytatódnak a megbeszélések – írja az aero.de portál.

A szakember nem árulta el, hogy ki ez, a titoktartási kötelezettségre hivatkozva, de annyit elmondott, hogy a következő napokban megszülethet a végleges döntés.

Sajtóértesülések szerint azonban az IAG-holding lehet ez a potenciális vevő, amelynek fapadosa, a Vueling érdekelt lehet főképp spanyolországi reptéri résidők átvételében is.

A felszámolóbiztos arról is szólt, hogy fontos szempont a Niki finanszírozásának garantálása és minél több munkahely megmentése a légitársaságnál.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu

Az osztrák cég azután került bajba, hogy bár nem volt része a többségi tulajdonos Air Berlin csődjének és működőképes maradt annak leállása után is, a Lufthansa mégsem kívánta megvenni.

A német konszern az Air Berlin feldarabolásának részeként vette volna át a Nikit, de az uniós versenyhatósági eljárástól tartva végül elállt ettől a szándékától. Az osztrák légitársaság december közepétől nem közlekedtet már járatokat ennek következtében.

Korábban arról érkeztek hírek, hogy egykori alapítója, Niki Lauda ismét beszállna a megvételért folyó versenybe, de az érdeklődők közé sorolták még a Tuifly-t, a Thomas Cook-holdingot is.

Lauda csütörtökön nyilvánosságra hozta, hogy elutasítást kapott a felszámolóktól, így az aero.de másik cikke szerint ő már nem tárgyal a korábbi cége visszavételéről.