Az International Airlines Group (IAG) nem fog belemenni licitálgatásokba, semmi nem indokolja a Norwegian azonnali felvásárlását – mondta Willie Walsh, a légitársasági csoport vezérigazgatója.

A Reuters jelentése szerint a British Airwayst, az Iberiát, az Aer Lingust és a Vuelinget birtokló cégcsoport első embere erről Madridban beszélt. Mint fogalmazott: továbbra is nyitottak az üzlet iránt, de nem fognak semmilyen “licitháborúba” belemenni senkivel.

Hozzátette: nem sietnek sehova, nincs semmilyen kényszer a norvég félfapados társaság felvásárlására.

Forrás: Norwegian

Mint ismert, legutóbb a Norwegian elutasította az IAG felvásárlási javaslatát, mondván, túl keveset ajánlottak érte. Ugyanakkor sajtóértesülések szerint az IAG a Norwegian papírjaiért sokkal többet ajánlott, mint amennyit a tőzsdén akkor ért a cég bluechipje.

Willie Walsh akkor meg is jegyezte: kivárnak, a folyamatosan emelkedő olajár a gyengébb anyagi helyzetben lévő légitársaságokat úgyis le fogja térdepeltetni. Hozzátette: kizártnak tartja, hogy a Norwegian végig tudja csinálni növekedési programját.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Norwegian pedig jelenleg ebbe a kategóriába tartozik, legutóbbi jelentése szerint a társaság üzemi szintű vesztesége az első negyedévben (amely Európában mindig a legnehezebb időszak) 160 millió dollárról 220 millió dollárra nőtt és a 2017-es évet is 245 millió dolláros mínusszal zárta.