Hetedik bázisát nyitja meg Olaszországban a Wizz Air, a diszkont légitársaság két Airbus A321neo repülőgépét állomásoztatja a velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtéren, ahonnan az eddigieken felül további 4 belföldi és 12 nemzetközi útvonalat kínál 9 országba. 

A Wizz Air 2004-ben kezdte meg működését az országban, és azóta több mint 40 millió utast szállított az onnan induló és az oda érkező járatain, mindezt több mint 200 útvonalon – emlékeztet a légitársaság közleménye.

A velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtér a hetedik az elmúlt évben alapított olaszországi bázisok sorában,
Milánó-Malpensa, Catania, Palermo, Bari, Nápoly és Róma-Fiumicino után.

Fotó: AIRportal.hu

A bázisnyitás támogatja a helyi turizmust, gazdasági növekedést jelenthet a régió számára, és 70 munkahelyet is kínál a légitársaságon belül, valamint több mint 800 álláslehetőséget teremt a kapcsolódó iparágakban.

A két Airbus A321neo repülőgéppel tizenhat úti cél lesz elérhető Velencéből: Cagliari, Nápoly, Lamezia Terme, Lampedusa, Casablanca, Reykjavík, Míkonosz, Szantorini, Fuerteventura, Tenerife, Palma de Mallorca, Tallinn, London-Luton, Tel-Aviv, Prága és Sharm el Sheikh irányába közlekednek majd a járatok. Ezek közül Reykjavík, Tallinn és Fuerteventura most először elérhető el repülővel Velencéből.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A légitársaság mindeddig tíz járatot üzemeltetett a velencei Marco Polo Nemzetközi Repülőtérről Catania, Tirana, Kisjenő, Szkopje, Bukarest, Kolozsvár, Jászvásár, Temesvár, Szentpétervár és Kijev-Zhuliany repülőterére.