Péntek óta súlyos informatikai problémával küzd a British Airways, ezért a légitársaság törölte a heathrow-i összes rövid- és közepes távú járatát szombat délelőtt, köztük a budapestieket is.

Egy kiterjedt és súlyos informatikai probléma miatt a British Airways útvonalhálózatában már pénteken is hatalmas késések alakultak ki, a hibát szombatra sem sikerült kiküszöbölni, ezért a brit légitársaság törölte a heathrow-i összes rövid- és közepes távú járatát legalább szombat délig.

A Budapest Airport járatinformációs rendszere szerint a légitársaság nem indította el szombaton a Budapest és London közötti BA 865-ös járatát, amelynek a menetrend szerint 07:20-kor kellett volna felszállnia Ferihegyről. Nem közlekedik a BA 868 számú járat sem, amelynek 11:35-kor kellene megérkeznie Heathrowról, így nem közlekedik a visszafelé induló BA 869-es párja sem. A 21 óra 55-kor érkező BA 870-es számú járatot is törölték a délutáni órákban a bud.hu járatinformációs oldala szerint.

Az informatikai problémák a légitársaság honlapjának működése mellett a belső rendszereket is érintik, így akadozik az utasfelvétel (check-in), a személyzet beosztásáért és az állóhelyek kiosztásáért felelős hálózatok működése is.

Fotó: AIRportal.hu

A cég a hosszútávú járatait megpróbálja elindítani, azonban a rövidtávú járatokról ezekre átszálló utasokat így is érinti az üzemzavar.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Minderről a légitársaság honlapján megjelent ugyan egy rövid tájékoztatás, de a közösségi média csatornákon (Twitter, Facebook) semmilyen információt nem közölt a cég.

A British Airways közlése szerint nem hekkertámadás okozta a gondokat.

A londoni Gatwick és City repülőterekről induló járatokat nem érintik a törlések.

A Heathrow légikikötő üzemeltetője arra hívta fel az utasok figyelmét, hogy a reptérre történő indulás előtt ellenőrizzék a járatuk státuszát.