Bavarian Airlines néven új német légitársaság alapítását jelentették be, amely lízingelt Embraer E195-E2-es flottával idén indítana belföldi és európai járatokat Münchenből főként az üzleti utazókra építve, kriptovaluta alapú törzsutasprogrammal.

Az alapító, Adem Karagöz tájékoztatása szerint a cég megkezdte a tárgyalásokat a müncheni repülőtérrel, valamint lépéseket tett a légi üzemeltetői engedély megszerzése érdekében, célkitűzésük szerint az első járatok az idei év végén indulnának.

A légitársaság az üzleti céllal utazókat helyezi fókuszába, ennek megfelelően alakítják ki a repülőgépek feldélzeti berendezését és az útvonalhálózatot is a müncheni repülőtérről.

Az első célállomások között Berlin, Frankfurt és Düsseldorf szerepelnek, de később az üzleti utasok számára fontos Németországon kívüli útvonalakkal bővülne a hálózat:  Amszterdamba, Genfbe és Londonba is kínálnak majd járatokat.

Forrás: Embraer

A flottában 12 darab lízingelt Embraer E195-E2-es repülőgép teljesítene szolgálatot, az akár 146 férőhelyesre is berendezhető repülőgépek kétosztályos fedélzeti elrendezésben mindössze 126 utas szállítására lennének székezve.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az alapító közlésében kiemelte, hogy az üzleti osztályon az európai versenytársakkal ellentétben igazi business ülések lennének 1-1 elrendezésben, fedélzeti szórakoztatórendszerrel és internetkapcsolattal.

A cég a légitársaságok között egyedi ötlettel kriptovaluta alapú törzsutasprogramot vezetne be, mérföldek helyett az utasok Bewards-okat kapnának az igénybe vett szolgáltatások után, amelyek a Polygon blockchain-platformon adhatók és vehetők, de beválthatók akár repülőjegyekre is.