A belső vizsgálatot követően kirúgták a Ryanair főpilótáját, mert a vezető elfogadhatatlan magatartást tanúsított több női pilótával szemben.

Darrell Hughes, a légitársaság személyzeti igazgatója 2023. június 14-én osztott meg egy belső feljegyzést a dolgozókkal, amely szerint egy belső vizsgálat megállapította, hogy a főpilóta „ismétlődő jelleggel helytelen és elfogadhatatlan magatartást tanúsított több fiatal és kezdő női pilótával szemben” – olvasható a The Currency című ír üzleti hírportál beszámolójában.

Az ír portál kitért arra, hogy a Ryanair három héttel ezelőtt kezdett vizsgálódni, miután egy alkalmazott jelentette az esetet.

A Reuters szerint az érintett főpilóta munkaviszonyát kedden azonnali hatállyal megszüntette a légitársaság, miután megállapították, hogy a viselkedése megsértette a Ryanair „zaklatásellenes politikáját”.

Az érintett nevét a cég nem hozta nyilvánosságra, mindössze annyit lehet tudni, hogy 2020 óta töltötte be a pozíciót. A hírügynökség meg nem erősített információk alapján közölte a főpilóta nevét is, akinek közösségi média oldalai idő közben elérhetetlenné váltak.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: Ryanair