Jogelődei fennállásának századik évfordulója alkalmából a British Airways különös kiállítással rukkolt elő: a BA2119: Flight of the Future című tárlatnak a következő száz év légiközlekedése lesz a témája.

A kiállítás augusztus 1. és 26. között lesz megtekinthető

Folytatja a British Airways a jogelődeitől számolt századik születésnapjának ünneplését.

Az elmúlt évszázad brit repüléstörténetét felölelő online gyűjtemény után augusztus 1-jén a londoni Saatchi Galériában nyit egyedülálló kiállítást a vállalat, amely a jövővel, azaz a következő száz év légiközlekedésére foglalkozik majd.

A tárlat tárgya mélyreható globális kutatáson alapszik, amelyen azt próbálták feltérképezni, hogy milyen változások várhatók a polgári légiközlekedésben a következő száz évben.

A BA2119: Flight of the Future (A jövő repülése) című kiállítás a képzelet határait súrolva mutatja be, hogy a következő generációk hogyan, milyen módszerekkel utazhatják körbe a Földet egy olyan világban, ahol az automatizálás, személyre szabottság, fenntarthatóság, és szórakoztatás még nagyobb szerepet játszik.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A British Airways és a londoni Royal Art College együttműködésében utóbbi intézmény negyven posztgraduális hallgatója dolgozott a projekten, hogy minél valóságosabb képet fessen a jövő légiközlekedéséről, digitális és fizikai formában egyaránt. A diákok három különböző nézőpontból vizsgálták a témát: repülőgép, élmény és emberek.

A kiállításon szerepet kap a Fly névre elkeresztelt interaktív, a virtuális valóság technológiáján alapuló installáció is, amely az emberiség repüléshez való viszonyát mutatja be, életre keltve Leonardo da Vinci szárnymozgató szerkezetét (ornithopter), a Wright-testvérek első repülését, a legendás Concorde-ot, és természetesen a jövő repülőgépeit is. 

A kiállítás egyetlen fizetős része a Fly nevű virtuális valóságon alapuló élmény (forrás: British Airways)

Ha Londonban jársz augusztus 1. és 26. között, akkor érdemes kitérőt tenni a Saatchi Galériába, mert ebben a periódusban lesz megtekinthető a BA2119: Flight of the Future kiállítás. A tárlat megtekintése ingyenes, azonban a virtuálisvalóság-élményért 20 fontot kell fizetni.