Balesetet szenvedett a HA-PAC lajstromjelű Reims / Cessna F182Q Skylane típusú kisrepülőgép a Székesfehérvárhoz közeli börgöndi repülőtér környékén szombaton a déli órákban.

A feol.hu helyszíni videóriportja szerint a repülőgép motorja leállt, ezért a pilóta – mivel már nem tudta elérni a repülőtér futópályáját – egy szántásban hajtott végre kényszerleszállást, nem messze a börgöndi repülőtértől.

A földet érést követően a repülőgép orrfutóműve kitört a helyéről, a repülőgép pedig felborult és a hátára fordulva állt meg.

A balesetet szenvedett repülőgép egy korábbi fotón. (Fotó: ifj. Kotulyák Tamás – AIRportal.hu)

A repülőgépen összesen négy fő tartózkodott, a repülőgép üzemeltetője szerint senki nem sérült meg, más információk szerint a gépen tartózkodó négy főt könnyebb sérülésekkel kórházba szállították.

A police.hu információi szerint 2019. május 18-án 11 óra 43 perckor érkezett bejelentés a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába, hogy a Börgöndi Repülőtéren egy kisrepülőgép kényszerleszállást hajtott végre.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A kényszerleszállás közben a gépen négy személy könnyebben sérült. A rendőrség a helyszínen vizsgálja a baleset körülményeit.

A feol.hu videója a helyszínről

Közzétette: feol.hu – 2019. május 18., szombat