Budapest XVII. kerületében, egy szántóföldön hajtott végre kényszerleszállást egy kisrepülőgép – közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőhelyettese pénteken az MTI-vel.

Kiss Ádám elmondta, hogy a fővárosi Izbég és Nemesbükk utca által határolt területen szállt le a Cessna 150 típusú repülőgép, a kényszerleszállás okainak kivizsgálása még folyamatban van. Az MTI információi szerint az eset helyszíne körülbelül 700 méterre esik a lakóházaktól.

Tűz és füst nem keletkezett, tűzoltói beavatkozásra nem volt szükség. A gépen lévő két személy pedig elhagyta a fedélzetet.

Rendőrök és a Közlekedésbiztonsági Szervezet munkatársai vizsgálnak egy Cessna 150 típusú repülőgépet a főváros XVII. kerületében, az Izbég és Nemesbükk utca által határolt szántóföldön 2023. december 15-én, miután a kisrepülőgép kényszerleszállást hajtott végre. MTI/Mihádák Zoltán

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, sérültekről egyelőre nem érkezett hír.

A CAVOK Aviation Training Pilóta Iskola ügyvezetője a 24.hu-nak azt nyilatkozta, hogy a gép gyakorló repülést hajtott végre Ferihegy közelében, amikor leállt a motorja.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A virtuális radarok adatai szerint az érintett repülőgép a HA-BHI lajstromjelű, Reims-Cessna F150J, amely a reggeli órákban Gödöllőről szállt fel, majd a budapesti repülőtéren hajtott végre iskolaköröket.