Harmincnégy emberrel a fedélzetén balesetet szenvedett leszállás közben a Halla Airlines Embraer EMB-120 Brasilia típusú repülőgépe a mogadishui nemzetközi repülőtéren.

A 6O-AAD lajstromjelű példány a légitársaság Garowéből Mogadishuba tartó belföldi járatát teljesítette.

A repülőgép az Aden Adde nemzetközi repülőtéren végrehajtott leszálláskor letért a 05-ös jelű futópályáról, aztán sodródás után a légikikötő betonlábazatú kerítésének ütközött.

Egy Twitterre feltöltött videófelvétel (alább) szerint a földet érést követően az Embraer bal oldali főfutóműve összecsuklott, majd a repülőgép balra elhagyta a futópálya felületét, és egy köves/sziklás, bokros területen átszáguldva, majd megpördülve a repülőtér kerítésébe ütközve állt meg.

Az ország közlekedési miniszterének tájékoztatása szerint a balesetben a fedélzeten tartózkodó 30 utasból és 4 fős személyzetből ketten szenvedtek sérüléseket.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A közösségi médiába feltöltött felvételeken az látható, hogy a repülőgép másik futóműve és orrfutóműve is becsuklott vagy kiszakadt a helyéről a baleset során, az Embraer törzse a pilótafülke mögötti részen pedig kettétört.

A hatóságok megkezdték az esemény kivizsgálását.