Bázelbe és Stavangerbe indít járatokat a 2018-as nyári menetrendben a Wizz Air Budapestről és két új A321 ceót állomásoztat majd Budapesten, így jelentősen, 20 százalékkal tudja növelni a kapacitásokat a már meglévő járatokon.

A bázeli repülőtérre a Wizz Air a bejelentés szerint május 3-ától hetente ötször, hétfőn, szerdán, csütörtökön, pénteken és vasárnap indulnak a gépek, míg Stavangerbe hetente kétszer, csütörtökön és vasárnap szállnak fel a Wizz Air Airbusai március 15-től.

Váradi József emellett bejelentette azt is, hogy 2018 márciusában és májusában újabb A321ceo repülőgépek érkeznek a budapesti bázisra, ezzel 13 gépre nő a budapesti flotta mérete és 20 százalékkal emelkedik a diszkont légicég budapesti kapacitása. A gépeket arra használják majd, hogy a már meglévő útvonalakon növeljék a járatszámot: 32 új járat indul el. Ennek köszönhetően napi két járat lesz Milánóba, de növelik a kapacitást Rómába, Moszkvába, Madridba, Barcelonába is.

Kiemelte, hogy a tavasszal megnyitott nyugat-balkáni útvonalakon is lesz bővítés: hetente kettő helyett három járat közlekedik augusztustól Tiranába és novembertől Podgoricába, valamint Szkopjébe.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.
Fotó: AIRportal.hu | © AIRportal.hu

Fotó: AIRportal.hu


Váradi József a légitársaság Párizsi Légi Szalonon tett 10 gépes rendelésével kapcsolatban kérdésre válaszolva azt mondta, jelenleg olyan piaci körülmények vannak, amikor a profitlabilitás sérülése nélkül tudnak nagyobb mértékben bővülni, mint azt korábba jelezték. Ennek kiszolgálására azonban újabb gépek kellenek, ezért rendeltek újabb 10 darab A321ceót, amelyek közül az elsőt jövő tavasszal veszik át.

Az amerikai Indigo befektető részvényeladásával kapcsolatban az AIRportal.hu kérdésére válaszolva elmondta, az Indigo továbbra is a Wizz Air mögött áll. Kifejtette, korábban az Indigo konvertábilis eszközökkel fektetett be a Wizz Airbe. Mivel a társaságnak európai többségi tulajdonban kell lennie, az Indigónak korlátozott a hozzáférése a részvényekhez. A Wizz tőzsdére lépésekor az Indigo valamennyi eszközt részvénnyé alakított, ezt értékesítette, de ez teljes befektetésének 15 százalékát adja csak ki.