Soha nem száll fel újra a Darwin Airlines, megkezdték a november végén csődvédelembe vonult légitársaság felszámolását, a dolgozókat elbocsátották.

Az Ex-Yu Aviation portál számolt be róla, hogy az Adria Airways Switzerland márkanévvel működő légitársaság csődöt jelentett és megkezdték a cég felszámolását, 25 munkavállalójukat elbocsátották, a menedzsment tagjai bejelentették: a társaság soha többet nem fog repülni.

Az Etihadtól megvásárolt légitársaság november 27-én jelentette be, hogy csődvédelembe vonul, hogy biztonságban végre tudja hajtani a szükséges struktúraváltást. A svájci hatóságok azonban keresztülhúzták a számításaikat, mivel még aznap közölték, hogy a lépés miatt ideglenesen visszavonják a légicég légijármű üzembentartói (AOC) engedélyét, emiatt az összes járatot felfüggesztették.

A csődeljárás keretében a tulajdonos Adria Airways a megmaradt hat darab Saab 2000-est Ljubljanában telepíti, a négy darab lízingelt ATR 72-eseket pedig visszaadják a tulajdonosának, a Nordic Aviation Capitalnak. A Saabokat az Adria Airways a cég ljubljanai hálózatfejlesztési terveihez szeretné felhasználni.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.