A pénzügyi gondokkal küzdő diszkont légitársaság befektetőket keres, akár versenytársai is tulajdonrészt szerezhetnek a cégben.

A Spicejet 20 milliárd rúpia (250 millió dollár) forrást vonna be akár részvényeladások formájában a cég pénzügyi problémáinak enyhítésére – erről Ajay Singh, a Spicejet elnöke beszélt újságíróknak Újdelhiben a Bloomberg beszámolója szerint.

A cég akár pénzügyi, akár szakmai befektetők, így más légitársaságok befektetésére is nyitott, bár az elnök arról nem szólt, hogy mely vállalatokkal folytatnak tárgyalásokat.

A Spicejet immár három éve veszteségesen működik, pénzügyi helyzete a járvány miatti korlátozások alatt drasztikusan romlott. Az igénybe vett állami segítség ellenére készpénz-tartalékai lecsökkentek, adósságai pedig megnövekedtek, piaci részesedését tekintve a másodikról az ötödik helyre esett vissza Indiában.

Fotó: AIRportal.hu

Az utóbbi időszakban ezek mellett repülésbiztonsági problémák is felmerültek a légitársaság működése során, az incidensek miatt az indiai polgári légügyi hatóság két hónapos időtartamra a felére csökkentette a Spicejet által eladható ülőhelykapacitást.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az utóbbi hetekben a légitársaság vitába keveredett a flottáját bérbe adó egyik-másik lízingcéggel is, amelyek az általuk bérbe adott Boeing 737-800 és 737 MAX 8 gépek visszavonását is kilátásba helyezték, ám később sikerült velük megállapodni.

A Spicejet mindent megtesz a pénzügyi helyzete stabilizálása érdekében, a befektetőkeresés mellett hét darab saját tulajdonú 737 MAX 8 gépének eladásával és visszalízingelésével is próbál készpénzhez jutni még az idei évben.