Megújítja a Lufthansa az európai járatainak turista osztályán a fedélzeti menüt, amely 5,5 eurótól érhető el. Az elkészítés és csomagolás során is figyelembe veszik a fenntarthatósági, környezetbarát szempontokat.

Lapunkhoz eljuttatott közleménye szerint a Lufthansa frankfurti és a müncheni bázisán a Gate Gourmet állítja elő az új fedélzeti ételeket. A recepteket olyan fiatal, müncheni gasztrovállalattól vásárolták meg, amely fenntartható módon működik, és önként vállalta, hogy csökkenti a hús és a hal arányát az ételekben, valamint mérsékli a kidobott alapanyagok arányát is.

Fotó: Lufthansa

Ehhez a Lufthansa azzal csatlakozott, hogy az ételkínálat elkészítésénél szintén nagy hangsúlyt fektet az erőforrásokkal való takarékoskodásra, a csomagolóanyag pedig fenntartható forrásból származik.

A frissen készült ételeket Paperwise csomagolásba teszik, amelyet mezőgazdasági melléktermékekből, megújuló energia használatával állítanak elő, így az teljesen karbonsemleges.

A társaság már korábban bejelentette, hogy az európai járatok turista osztályán fizetőssé teszi az ételkínálatot, ezzel mostani közlésük szerint a lejárt szavatosságú, el nem fogyasztott ételek mennyisége is csökkenni fog.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az új kínálat 5,5 eurótól érhető el a 60 percnél hosszabb nemzetközi járatokon. A választékban megtalálható a tahini saláta, a csirketál vagy az almás morzsasüti is, a kávét és teát az ugyancsak a müncheni székhelyű Dallmayr szállítja a Lufthansának.

A kávé és tea 3 euróba, az üdítők és sörök 3,5 euróba, kisebb snackek 2 euróba kerülnek majd, vizet és csokis szeletet azonban minden utas díjmentesen kap.