Fizetőssé válnak a fedélzeti ételek és italok a Lufthansa, a Swiss és az Austrian Airlines rövid- és középtávú járatainak turista osztályán 2021 tavaszától. A választék viszont nagyobb és jobb minőségű lesz.

A Lufthansa-csoporthoz tartozó német, svájci és osztrák hálózatos légitársaság rövid- és közepes távra közlekedő járatainak fedélzetén a turista osztályú utasok 2021 tavaszától a diszkont cégeknél megszokott módon választhatnak és vásárolhatnak majd a fedélzeten elérhető fizetős menüből – közölte a cég.

A jelenlegi “ingyenes” ellátás 2021 tavaszától nem jár a turista osztályon utazóknak.

A csoport azt ígéri, hogy az utasok a szükségleteiknek (és pénztárcájuknak – a szerk.) megfelelő, jó minőségű ételek és italok választékából vásárolhatnak.

Forrás: Lufthansa-csoport

Az új menü elkészítése és a tálás során is nagy figyelmet fordítanak majd a minőségre a közlés szerint, a snackek széles választéka mellett friss zöldségeket, gyümölcsöket is kínálnak majd. Környezetbarát termékek és csomagolóanyagok alkalmazásával nagy hangsúlyt fektetnek a fenntarthatóságra is. Az egyes légitársaságok helyi specialitásokat is felvesznek a kínálatba.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

A Lufthansa azzal indokolta a váltást, hogy a jelenlegi turista osztályú ellátás “nem mindig felelt meg” az utasok elvárásainak, az új választékot a visszajelzéseik alapján alakították ki, és maguk dönthetik el, hogy mit esznek-isznak a repülés alatt.

Az új termékeket a következő hónapokban mutatják be a légitársaságok, a rendszert több fázisban vezetik be 2021 tavaszától, elsőként az Austrian Airlines, majd a Swiss, végül pedig a Lufthansa járatain.