Az év végén áll forgalomba a JAL első Airbus A350-1000-es repülőgépe, amelynek fedélzetén négyosztályos elrendezésben mindössze 239-en foglalhatnak majd helyet.

A japán légitársaság a típus nagyobb befogadóképességű változatából 13 példányt állít forgalomba, az első az ellátási láncokban tapasztalható fennakadások miatt november helyett várhatóan csak év végén áll forgalomba.

A 244 férőhellyel felszerelt Boeing 777-300ER-ek leváltására beszerzett A350-1000 elsőként a Tokió-Haneda és New York-JFK közötti útvonalon repül majd, az ugyancsak szellősen berendezett fedélzeten 6 első és 54 üzleti osztályú fülke, valamint 24 prémium turista és 155 turista ülőhely várja az utasokat.

Az első osztályon 1-1-1 elrendezésben elhelyezett, elhúzható ajtókkal és tárolórekeszekkel rendelkező fülkék falának magassága 157 centiméter, a minikabin hossza 211 centiméter. A szófa kialakítású, Safran gyártmányú ülőhely szélessége 123 centiméter, mellette pedig egy kisebb ülés is helyet kapott, mindkettőt vízszintes helyzetbe döntve dupla ágy alakítható ki, amelynek hossza 203 centiméter. A monitor képátlója 43 hüvelyk, a ruhák és egyéb személyes tárgyak tárolórekeszekben és szekrényben helyezhetők el.

Forrás: JAL

Az üzleti osztály 1-2-1 elrendezésű, elhúzható ajtókkal és tárolórekeszekkel rendelkező fülkék falának magassága 132 centiméter. A teljesen vízszintes, 198 centiméter hosszú ággyá dönthető, szintén Safran gyártotta ülések szélessége 56 centiméter, a monitorok képátlója 24 hüvelyk. A középső ülések összenyithatók vagy elszeparálhatók, az utas elektronikus kijelzőn jelezheti a személyzet vagy az utastársak részére, hogy ne zavarják.

A cikk a hirdetés alatt folytatódik.

Az első és üzleti osztályokon az ülések fejtámláiba hangszórókat szereltek, így a fedélzeti szórakoztatórendszer fülhallgató nélkül is használható.

Forrás: JAL

A Premium Economy osztályon 2-4-2 elrendezésben, 48 centiméter széles, elektromosan mozgatható lábtámasszal felszerelt, ugyancsak Safran ülések várják az utasokat, a sortávolság 107 centiméter, a monitorok képátlója 16 hüvelyk, az ülések között kihúzható térelválasztó is helyet kapott.

A turista osztályon a sortávolság 84-86 centiméter (33-34 hüvelyk) lesz, a 3-3-3-as elrendezésben elhelyezett Recaro ülések pedig 46 centiméter szélesek. A támlákban 13 hüvelykes monitorok kaptak helyet.

Az összes osztályon nagy felbontású, 4K monitorokon élvezhetik az utasok a fedélzeti szórakoztatórendszer kínálatát, ehhez bluetooth kapcsolaton keresztül a saját eszközök is csatlakoztathatók, amelyek az USB aljzatokkal tölthetők is.

A típus bevezetésével a fedélzeti ételkínálat, valamint a prémium utasok számára elérhető kényelmi csomagok, pizsamák is megújulnak, utóbbiaknál különös hangsúlyt fektettek a környezetbarát gyártásra.